Роздуми про дистанційне навчання студентів 4 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова і література)»

Викладачі кафедри філології продовжують плідно працювати зі студентами за допомогою платформи ZOOM та дистанційної форми навчання Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

«Дистанційне навчання – це, безперечно, позитивне нововведення, однак і викладачам, і студентам потрібно більше часу, щоб воно стало дійсно ефективним. Сьогодні ми плідно працюємо на платформах Zoom та Viber.  Наші онлайн-зустрічі завжди цікаві, креативні та інформативні. Викладачі цікаво пояснюють матеріал онлайн, тому не маю жодних сумнівів щодо неефективності такого навчання.  Переконана, що з розумними та досвідченими викладачами можна отримати якісні знання навіть онлайн. Головне – бажання вчитись!» – ділиться враженнями студентка Вікторія Трофанюк.

«На мою думку, дистанційний  навчальний процес має багато плюсів: ми вчимося за електронним розкладом, який допомагає організувати режим дня; пари відбуваються в першій половині дня, а в наступній половині дня ми працюємо самостійно. Також ми маємо можливість надіслати письмові відповіді  на питання практичних занять електронною поштою.

Дуже приємно, що викладачі переживають за нас і розуміють нас, намагаються якнайкраще і якомога доступніше пояснити матеріал за короткий термін. Якщо ми  маємо додаткові питання за новою темою, то викладачі з радістю виділяють час на додаткову онлайн-нараду. Тому, незважаючи на карантинний стан у країні, області, місті чи районі, ми здобуваємо якісну освіту. Дякуємо нашим викладачам за підтримку та цінні знання»,  –  розповідає Вікторія Перегінець.

«Онлайн-конференції на платформі  Zoom допомагають систематизувати навчання. Під час таких конференцій ми не тільки обговорюємо теми практичних занять, робимо розбір речень, малюємо схеми, диспутуємо, а й отримуємо багато корисної інформації при підготовці до держаних екзаменів. Викладачі завжди на зв’язку. Дуже цінною для мене є підтримка наших викладачів, котрі вселяють віру в кожного з нас і надихають на нові звершення!» –  розказує Надія Мельник.

А Леся Кузенко висловлює подяку викладачам інституту: «Також хочу подякувати нашим викладачам за терпіння та зусилля, адже не дуже легко проводити пари саме так. Можуть бути проблеми зі з’єднанням, але попри такі незручності ми працюємо. Чи складно для мене навчатися під час карантину? Так, доволі складно. Але я вірю ми впораємось і пройдемо всі випробування разом із нашими  викладачами».