Хресна дорога в Коломийському навчально-науковому інституті

Студенти і викладачі Коломийського навчально-наукового інституту в час Великого посту провели Хресну дорогу. Студентки Світлана Кирчу,  Мирослава Матійчук, Марія Мацьопа, Христина Михайлишин, Олена Морочило, Юлія Павлюк, Вікторія Перегінець, Анастасія Пігуляк, Роксолана Скрипник, Тетяна Янко читали стації, а всі присутні роздумували над Страстями Христа.                                                           «Люди щодня навколо нас терплять і помирають, а під їх видом Христос приносить  Себе в жертву своєму Отцеві для спасіння світу. Хресна дорога є також дорогою життя, справжній християнин не може про це забути. Кожна стація переносить нас думкою в той час, коли Пилат засудив Ісуса Христа на смерть. Розважаючи про  Страсті Христа, Його терпіння, муки, ми йдемо за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофу, де було виконано вирок смерті  – розп’яття.  Хресна дорога – це свідоцтво вічної любові Ісуса Христа до нас. Тож розпалімо наші серця вдячністю і гарячою любов’ю до Ісуса через духовну співучасть у цьому набоженстві до Божого Сина за відкуплення людського роду від гріха і вічної загибелі», – звернувся до присутніх духовний наставник Коломийського навчально-наукового інституту отець Володимир Гуменюк.

«Людина просить у Всевишнього потреби. Молячись, вона задумується над буттям своїм та своїх близьких, над правильністю вчинків, поривань, думок. Причинами для того, щоб люди  у своїх молитвах зверталися до Бога,  стають відчай, сум та біль за себе, свій народ та загалом за рідну Батьківщину. Адже сьогодні, коли наша країна перебуває у стані війни, люди мають можливість дещо переоцінити свої вчинки.  Молитва допомагає  виживати у скрутну добу несправедливості та відчаю», – поринула в роздуми студентка Олена Морочило.

Директор інституту Юрій Плекан висловив подяку всім присутнім за спільну молитву, побажав радісного Воскресіння Христового і миру українському народові. Адже  Свято Пасхи дає людству унікальну змогу досягати стану відродженого духа.