ІІІ круглий стіл “Вишиваємо перемогу: єднаємося в українському родинному колі”

День вишиванки відзначають в Україні та за її межами. Для українців вишиті сорочки є символом національної ідентичності. Проте наразі їх носять по всьому світу на знак підтримки нашої культури і традицій, що набуло особливого сенсу під час війни.
16 травня, в День вишиванки, студенти та викладачі Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Навчально-наукового інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова  провели ІІІ круглий стіл  «Вишиваємо перемогу: єднаємося у вишиваному українському родинному колі». Захід пройшов під цьогорічним гаслом: «Вишиваємо перемогу!».
Організаторами заходу виступили кафедра філології; кафедра педагогіки і психології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та кафедра теорії та історії держави і права; кафедра правознавства та галузевих юридичних дисциплін; кафедра політичних наук Навчально-наукового інституту права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.
Модератори заходу – заступниця директора, старша викладачка кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін Наталія Деркачова та заступниця директора, доцентка кафедри філології Коломийського інституту Галина Волощук.
З вітальним словом від ННІ права та політології виступили завідувач кафедри теорії та історії держави і права Богдан Андрусишин та завідувачка кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін Наталія Сухицька. Також пан Богдан Андрусишин передав вітання ректорові університету професору Ігорю Євгеновичу Цепенді і висловив подяку за плідну співпрацю.Коломийський Навчально-науковий інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника представили завідувач кафедри філології Микола  Васильчук, завідувачка кафедри педагогіки і психології Оксана Поясик та доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Віолетта Лаппо.
Під час заходу презентували відеоролик про історію свята та цікаві факти про вишивану сорочку від ННІ права та політології та відеоролик «Бутинар» від Коломийського ННІ.
Студенти ННІ права та політології Марія Ляхвацька, Софія Зима, Юлія Яремчук підготували та презентували цікаву вікторину про українську культуру, традиції та історію вишиванки.
“Захід став прекрасною нагодою для зміцнення академічних та культурних зв’язків між містами Київ та Коломия, а також між студентами та викладачами інститутів, сприяючи збереженню і популяризації українських традицій. Адже саме ці традиції обєднують нас і роблять впізнаваними у всьому світі”, – зазначила в кінці заходу модератор Галина Волощук.