ІТИ В НОГУ З ЧАСОМ

Коломийський навчально-науковий інститут – структурний підрозділ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Уже більш ніж два десятки років він надає освітні послуги для здобувачів освіти не лише з Коломийщини і прилеглих районів Івано-Франківщини. Навчання у Коломиї обирають також студенти з Чернівецької і Закарпатської областей. Пов’язано це передусім з тим, що Коломия – місто компактне, розташоване неподалік від дому, а водночас – це культурно-історичний центр регіону. Тут активне мистецьке, творче, спортивне життя. Ну і головне: Коломийський навчально-науковий інститут пропонує студентам оригінальні освітньо-професійні програми, які крім традиційних у всіх вишах нормативних дисциплін, має низку оригінальних, регіонально зорієнтованих, навчальних і практичних курсів.

Про стан справ у Коломийському навчально-науковому інституті, про здобутки і перспективи йшлося на методичному семінарі за участі проректорів з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Едуарда Лапковського та Руслана Запухляка. У своїх виступах про життя інституту, потребу тримати руку на пульсі новітніх вимог (зокрема й «Нової української школи») говорили директор інституту Юрій Плекан, його заступник Ольга Слипанюк, завідувачі кафедр Оксана Поясик та Микола Васильчук. Стан освітніх програм охарактеризували гаранти – Віолетта Лаппо і Владислав Мочернюк.

Цей семінар дав змогу побачити нові перспективи в роботі інституту, а також допоміг увиразнити ті завдання, які ще потребують вирішення.