Презентація книги для дітей “Веселкові мандри” Наталії Гузь, випускниці освітньої програми “Середня освіта (українська мова та література)” інституту

Цього тижня відбулася презентація книги для дітей “Веселкові мандри” Наталії Гузь, молодої письменниці, випускниці освітньої програми “Середня освіта (українська мова та література)” Коломийськоно навчально-наукового інституту Прикарпатського університету. Презентація відбулася у Коломийській дитячій бібліотеці в дружній, теплій атмосфері. Модераторкою була Галина Волощук, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології.
“Наталка Гузь цією книжечкою запрошує юних і дорослих, зайнятих комп’ютерами і телефонами, поринути у барвистий світ аналогового дитинства. Якісь тексти схожі до тих, що були в шкільних читанках, а якісь – до бенгальських вогнів або свіжого вітру”, – зазначає у передмові Микола Васильчук, завідувач кафедри філології Коломийського інституту.
“На створення цієї книги мене надихнув світ дитинства, щасливого, безтурботного, веселкового. Я народилася і виросла в селі, в оточенні працьовитих людей, живої природи, свійських тварин та домашніх улюбленців. Як і кожна дитина, я була допитливою – мене цікавило все. Часто я сиділа на ганку і спостерігала за тим, що відбувається довкола мене: за шелестом вітру, за роботою мурах і бджіл, за поведінкою птахів і навіть павуків.
Писати вірші я почала у підлітковому віці, писала їх на листочках, вирваних із зошитів, чи блокнотах. На жаль, ті листочки загубилися. А потім почалося доросле життя, побут з’їдав час і натхнення. Коли я стала мамою, бажання творити повернулося. Я бачила, як ростуть мої діти, знала їхні бажання, мрії, інтереси. Я порівнювала їхнє дитинство і своє… Світ змінився, але діти залишилися такими ж світлими, щирими і допитливими, як і колись”, – розповіла авторка Наталія Гузь.
Книга складається з 18 творів, до яких увійшли вірші, оповідання, гуморески та загадки. Варто сказати, що кожен твір доповнений ілюстрацією. Ілюстрації до збірки виконали учні Коломийської художньої школи імені Ярослава Пстрака під керівництвом викладачів та директорки пані Тетяни Цапурак.
Колаборація письменниці і юних художників вилилилася в успішний проект – книгу для дітей “Веселкові мандри”.
Вітали Наталію Гузь директорка Коломийської дитячої бібліотеки пані Надія Дідик, викладачі, які навчали Наталію в Коломийському інституті: доктор філологічних наук, доцент кафедри української літератури Факультету філології Прикарпатського університету Олександр Солецький та кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології Коломийського інституту Ольга Русакова.
Книга дарує доброту, казковість, чарівність і тепло!