Тренери Центру «PNU EcoSystem» провели курси для вчителів з цифрової грамотності

 

Команда фахівців Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського університету провела курси підвищення кваліфікації для педагогічних працівників, які забезпечують навчання учнів 5-11(12) класів у закладах загальної середньої освіти. Курси проходили відповідно до нових методик згідно з Концепцією «Нова українська школа» за напрямами, визначеними п.15 Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженого Постановою КМУ від 21.08.2019 №800 на тему: «Цифрові технології в освітньому процесі НУШ».

Відповідно до угод про співпрацю в курсах взяли участь учителі 8-ми закладів загальної середньої освіти міста Івано-Франківська та області: Ліцею № 18 Івано-Франківської міської ради, Бурштинського ліцею № 2, Угринівського ліцею, Угринівської гімназії; Довгівської гімназії, Стриганецької гімназії та Поберезького ліцею Єзупільської селищної ради, Єзупільського ліцею Івано-Франківської області.

Команда тренерів – докторки наук, професорки Олена Будник, Інна Червінська, Тетяна Качак; кандидати наук, доценти Тетяна Близнюк, Катерина Фомін і Михайло Котик – працювали над удосконаленням у вчителів інформаційно-комунікаційної, цифрової та мовленнєвої компетентностей щодо використання цифрових інструментів в організації освітнього процесу; навиків застосовування онлайн-сервісів для навчальної взаємодії, формувального та підсумкового оцінювання результатів навчання; розвитку навичок упровадження медіаосвітніх технологій і забезпечення зворотного зв’язку в умовах дистанційного/змішаного навчання здобувачів освіти та використання Smart-дошки для створення інтерактивного уроку в НУШ та ін.

Навчання проходило у змішаному форматі: більшість занять відбувалися онлайн, однак деякі практичні модулі розглядалися офлайн – на базі Центру «PNU EcoSystem» та Угринівського ліцею.

Всі учасники отримали відповідні свідоцтва про підвищення кваліфікації та виявили зацікавлення щодо подальшої співпраці.

  • Курси підвищення кваліфікації