Дві перемоги в конкурсі громадських активістів «Золотий фліпчарт»

Одразу дві перемоги в конкурсі громадських активістів «Золотий фліпчарт» за результатами онлайн-голосування отримали викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.   Науковці  завоювали перше місце в номінації «Проєкт року» за розробку комп’ютерної гри-вікторини «Шлях Василя Стефаника».
        Нагадаємо, що гра «Шлях Василя Стефаника» інтелектуально-навчального змісту, призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з біографії та творчості геніального українця. Унікальна настільна мапа відображає життєпис Василя Стефаника від дня його народження до останніх днів його життя, а також відтворює різні знакові етапи його творчої біографії, мови творів та навіть почерк письменника.
            Комп’ютерна гра-вікторина «Шлях Василя Стефаника» створена за сприяння ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Євгеновича Цепенди. Авторський колектив:  Галина Волощук – кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології  Коломийського навчально-наукового інституту; Ольга Русакова – кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту; Олександр Солецький – доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури Факультету філології; Віктор Ровінський  – кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Факультету математики та інформатики; Вадим Дудін – художник.
               23 квітня 2021 року науковці провели І етап обласного онлайн-турніру комп’ютерної гри-вікторини «Шлях Василя Стефаника» для шкіл Івано-Франківщини. Онлайн-турнір в карантинних умовах об’єднав  76 команд з Івано-Франківщини і навіть Закарпаття, у гру одночасно зіграли понад 400 учасників, організатори отримали від учнів та їхніх батьків,  вчителів і директорів шкіл безліч слів подяки за креативний підхід і розробку гри.
           Також призове місце в номінації «Активістка року» конкурсу «Золотий фліпчарт» посіла доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук. Про проєкт, який здобув перемогу, а також про те, наскільки важливо залучати молодь до громадської активності, Галина Волощук розповіла у програмі «Тема дня. Радовимір»  на «Суспільному Карпати».