На службі громаді

Студенти Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ярослава Кричун та Андрій Москалюк стали учасниками стажування в рамках програми «Молодь в управлінні громадою».

Стажування тривало місяць: від кінця квітня – до кінця травня 2021 року. Коломийський міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці написав: «одинадцятеро молодих людей вибрали напрямок роботи у міській раді. Вони пройшли співбесіду, на якій нашим головним критерієм була мотивація. І в них вона є. Ці молоді люди хочуть творити зміни там, де вони живуть. Вони хочуть бачити Коломию розвинутою та успішною. І ми готові їм у цьому допомагати».

Емоції переповнюють учасників стажування, бо за багато років навчання вони побачили, що їхні знання і молода енергія потрібні суспільству.

У кожного з учасників програми – індивідуальний досвід. Як розповів студент-філолог Андрій Москалюк, кожного стажера розподілили згідного з тією галуззю, яку він обрав. Андрій стажувався в управлінні культури Коломийської міської ради. Тут мав поважних і доброзичливих учителів. Під їхньою опікою вивчав засади, на яких базується робота управління. Знайомився з правовою базою і документообігом. Збирав інформацію про храми Коломийської територіальної громади (Коломия, Воскресинці, Шепарівці, Раківчик), аби її можна було залучити для збільшення потоку туристів.

Учився писати грантові проєкти. А для того, щоби знати реальний стан справ, відвідував музеї і бібліотеки, де вивчав перспективи дистанційної роботи за допомогою сучасних технічних можливостей.

На самому початку засідання Виконавчого комітету міської ради Коломийський міський голова вручив молодим людям сертифікати про успішне проходження стажування у рамках програми «Молодь в управлінні громадою».

 

Микола Васильчук