Запрошення до участі в ІV Обласному літературно-публіцистичному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Василя Стефаника

Шановні вчителі, керівники творчих студій та гуртків!
Дорогі учні 9-11 класів, студенти коледжів, професійно-технічних навчальних закладів, ЗВО!
«Центр досліджень “Покутської трійці”», кафедра української літератури, кафедра філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника запрошують Вас узяти участь у ІV Обласному літературно-публіцистичному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Василя Стефаника. Конкурс проводиться у номінаціях – «Новеліст року», «Поет року» та «Публіцист року».
УМОВИ КОНКУРСУ
Для участі в номінації «Новеліст року» конкурсанти надсилають новелу на будь-яку тему з сучасного чи минулого життя України та українців, що не перевищує своїм обсягом більш як 8 сторінок друкованого тексту. Тематичний, проблемний, стильовий спектр не обмежується жодними вимогами. Художні твори мають бути написані сучасною українською мовою з можливим використанням діалектизмів, жаргонізмів, сленгів (окрім табуйованої лексики).
Для участі у номінації «Поет року» віршотворці надсилають свої поетичні тексти, збірки, поеми. Тематичний, проблемний, стильовий спектр тут теж не має жодних обмежень.
Для участі у номінації «Публіцист року» конкурсанти надсилають есе, в якому можуть осмислюватися різні ракурси сприйняття образу та творчості Василя Стефаника в сучасному та минулому України, його творчий ґеній, світогляд текстів і персонажів, актуальність у сьогоденні, оригінальність та самобутність таланту, тематичні, проблемні, екзистенційні перегуки з сучасністю. Автор есе має право сам обирати вектор пов’язаності свого твору зі «світом» Василя Стефаника.
Новели, поезії, есе та анкети учасники можуть надсилати на електрону адресу pokutskatriitsia@ukr.net або ж поштову адресу: Центр досліджень «Покутської трійці», вул. Лисенка 8, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200 до 8 травня 2021 року.
Журі визначає до 14 травня переможців у кожній із номінацій. Переможці та відзначені членами журі учасники, їх вчителі нагороджуються дипломами та подарунками.
До тексту автори додають анкету, в якій вказують своє прізвище та ім’я, дату народження, навчальний заклад та клас (курс), інформацію про вчителя української мови та літератури (прізвище, ім’я, по батькові), контактні дані (телефон та адресу електронної скриньки).