Допомога підопічним Товариства Червоного Хреста України м. Коломиї

Упродовж 15 років студенти Коломийського навчально-наукового інституту допомагають підопічним Коломийської районної організації Товариства Червоного Хреста України, даруючи людям соціальні пакети напередодні Різдва та Великодня. Цьогоріч студенти Марта Кобилянська, Романа Огородничук та Василь Михасюк відвідали п’ятьох осіб, поспілкувалися з ними і залишили подарунки від Святого Миколая. Студенти спеціальностей «Середня освіта (українська мова і література)», «Початкова освіта», «Середня освіта (фізична культура)» Коломийського навчально-наукового інституту вважають, що допомагати нужденним – це обов’язок кожного громадянина України.

«Ніхто не знає, яке життя чекатиме його після народження. Хтось прийде в цей світ здоровим, хтось із вадами, один буде мати все, а інший нічого. Та, як би там не було, ми повинні допомагати один одному. До сьогоднішнього дня я не усвідомлювала всю серйозність волонтерства. Я не розуміла, чому волонтери віддають повністю себе та свій час  іншим. Моя думка дуже сильно змінилася, коли я побачила  нужденних, які радіють гостям. І  не через подарунки, а просто так. Їхні сльози та посмішка – найбільша подяка. Ці моменти пам’ятатиму завжди. Я хочу робити людей щасливими, хочу, щоби старенькі, які залишилися зовсім самі, могли поділитися своїми думками, а не залишалися самі в чотирьох стінах, хочу, щоби маленьким діткам не бракувало фруктів, солодощів та іграшок, щоби люди-інваліди відчули підтримку. Ці емоції неможливо  передати словами, але їх можна відчути, зробивши добру справу. Сподіваюся, що кожен хоча б раз у житті зможе побачити ці, сповнені щастя та сліз, очі, які дивляться на тебе з невимовною вдячністю, та усвідомити те, що усвідомила я. Тому закликаю всіх приєднуватися до волонтерських акцій і творити добро. Разом ми змінимо цей світ на краще!» – розповідає голова студентської ради Коломийського навчально-наукового інституту Марта Кобилянська.

«Таке відчуття щирості переповнило мене вперше. В наш час можемо помітити різне ставлення до нужденних, тому завжди  уникала таких розмов. Але нещодавно мала змогу відвідати їх особисто. Промайнула така думка: з одного боку вони безпорадні та чекають нашої допомоги, а з іншого настільки щирі та сильні духом, що нам потрібно в них ще повчитися», – ділиться враженнями студентка 1 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова і література)» Романа Огородничук.

Студенти КННІ продовжують оперативно реагувати на виклики сьогодення, допомагати ближнім  і долучати до своїх акцій усіх охочих.