Оголошення про VІ Обласний літературно-публіцистичний конкурс учнівської та студентської молоді імені Василя Стефаника

Шановні вчителі, керівники творчих студій та гуртків!

Дорогі учні 9-11 класів, студенти професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, закладів вищої освіти!

 

    «Центр досліджень “Покутської трійці”», кафедра української літератури, кафедра філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника запрошують Вас узяти участь у VІ Обласному літературно-публіцистичному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Василя Стефаника. Конкурс проводиться в номінаціях «Новеліст року», «Поет року» та «Публіцист року».

УМОВИ КОНКУРСУ

       Для участі в номінації «Новеліст року» конкурсанти надсилають новелу на будь-яку тему з сучасного чи минулого життя України та українців. Обсяг тексту – до 8 сторінок друкованого тексту. Тематичний, проблемний, стильовий спектр не обмежується жодними вимогами. Художні твори мають бути написані сучасною українською мовою з можливим використанням діалектизмів, жаргонізмів, сленгів (окрім табуйованої лексики).

Для участі в номінації «Поет року» віршотворці надсилають свої поетичні тексти, збірки, поеми. Тематичний, проблемний, стильовий спектр тут теж не має жодних обмежень.

Для участі в номінації «Публіцист року» конкурсанти надсилають есе, у якому можуть осмислювати різні ракурси сприйняття образу та творчості Василя Стефаника в сучасному та минулому України, його творчий геній, світогляд персонажів, актуальність у сьогоденні, оригінальність та самобутність таланту, тематичні, проблемні, екзистенційні перегуки з сучасністю. Автор есе має право сам обирати вектор пов’язаності свого твору зі «світом» Василя Стефаника.

 

Для участі у конкурсі потрібно заповнити анкету за покликанням https://forms.gle/opSgwyFMQe91Yh7a9

а твори надіслати на електронну адресу pokutskatriitsia@ukr.net або ж поштову адресу: Центр досліджень «Покутської трійці», вул. Лисенка, 8, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200 до 5 травня 2023 року. Журі визначає переможців у кожній із номінацій до 14 травня 2023 року. Переможці та відзначені членами журі учасники, їхні вчителі будуть нагороджені дипломами та подарунками.

Інформаційний лист Літературний конкурс 15.02.2023